10 Bin Konu
EXEIdeas Template Store

Announcement:

  Hi, You Like This Blogger Template Then You Can Download It At Netzspot.Blogspot.

9 Haziran 2012 Cumartesi

Google Desktop

This Article Was Live On: 9 Haziran 2012 Cumartesi At 05:07 And Till Now HaveHiç yorum yok. Google Desktop, Google tarafından geliştirilen, Microsoft Windows, Mac OS X, Linux platformlarında çalışan bir masaüstü arama yazılımıdır. Program, kullanıcıya bilgisayarlarındaki dosyalar, e-postalar ve önbellekteki web sayfaları içinde arama yapmasına imkân sağlamaktadır.Google Desktop ilk kez başlatıldığında kullanıcının bilgisayarındaki dosyaların indeksini oluşturmaya başlar. İlk indeks oluşturulduğunda, yeni dosyalar kullanıcının ayarlarına göre indekslenir . Kullanıcılar dosya arama özelliğini program ilk yüklendiğinden itibaren kullanmaya başlayabilir. Arama sonuçları, programın iletişim kutuları aracılığıyla gösterilebileceği gibi, bir web tarayıcısında normal bir Google aramasının sonuçları şeklinde de gösterilebilir.

Google Desktop çeşitli dosya türlerini, e-posta, çeşitli tarayıcıların gözatma geçmişi, yazılı belgeler, internet sohbet transkriptleri ve multimedya dosyaları dahil olmak üzere indeksleyebilir. Belirli dosya türleri için indeksleme eklentileri de mevcuttur. Hangi dosya türlerinin indekslenip indekslenmeyeceği kullanıcıya bağlıdır.

Google Desktop ilk indeksleme sırasında sabit disk başına 100,000 dosya indeksleyebildiğinden, sabit diskinde bu sayıdan fazla dosya bulunduran kullanıcılar arama yaparken istedikleri dosyayı bulamama gibi sorunlarla karşılaşabilirler.

You Like It, Please Share This Article Using...


Don't Forget To Read This Also...


Hiç yorum yok :


Speak Your Mind:



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *